Dagen starter med pakke sammen campen og spisefrokost nede på Eidsfosssluse i ett fantastisk flott vær. Etter en god frokost så er det ut på kanalen igjen, nok en super flott padledag.
Ulefoss sluse er den siste slusa før Norsjø.
Her måtte vi igjen ut med nesten alt i kajakkene, for så å bære di opp og ned ganske mange trapper. Som endte med ei lita flytebrygge som vi kunne sette ut kajakkene for å fortsette. Ved denne slusa tok det veldig mye tid og krefter. Men igjen været,naturen og stillheten veier opp 🙂
Da vi endelig tar åra fatt å begynner å padle ned mot Norsjø, er vi på leting etter ett sted hvor vi kan handle litt snop og brus. For dette hadde vi fortjent på nest siste etappe på turen vår.
Mot målet vårt til Lille munken så ser vi en bensinstasjon rett over veien, Kim passer på kajakken min mens jeg er å handler. Inne på stasjonen sperrer di opp øynene da jeg kommer inn i fult påkledd tørrdrakt,spruttrekk og høye padlesko som skvulper når jeg går. Fikk noen kommentarer av di der inne som jeg ler av hver gang jeg tenker på det. Nede ved Kim så pakker jeg varene i kajakken og vi padler videre. Etter en god stund og ett stopp kommer vi frem til camp 5. Lille munken,som er en bitte liten øy i Norsjø.
Her setter vi opp teltet og rigger opp tørkesnora for utstyret som trenger å luftes. Middagen og kaffen kokes og det er avslapping etter dagens tur.
Kim finner frem fiskestanga etter en stund for å se om det karnsje kan bli en fisk eller to, men ikke ett eneste napp på en time. Godt vi har med oss nok mat hehe 🙂
Dagens etappe ble på 16,9 km. I morgen blir siste etappe helt ned til Porsgrunn for så å kjøre hjem til Sandefjord.