Da var dagen kommet å vi er i ferd med å komme til siste etappe av Telemarkskanalen fra Dalen til Porsgrunn.
Vi starter dagen med å våkne opp til ett tåkelag som er kjukk som grøt,men dette går fort over til sol å bare nydeligvær. Vi pakker sammen campen og kommer oss i kajakkene å padler mot skottfoss sluse, før vi kommer så langt så ser vi ei hule oppe i siden av ett fjell. Denne ble brukt som kirke for mange år siden da di drev å bygde slusene, hula heter Mikaelshulen.
Etter vi var ferdig med skotfoss sluse så bar det nedover mot Skien sluse. Da vi skulle sette ut kajakkene ved brygga i skien var det mange mensker som såg på,det var flere som tok opp mobilen for å filme sikkert for å få det med seg vist vi tippa. Men dette har vi da gjort så mange ganger denne turen at dette ikke er noe problem hehe :).
Da er det bare siste biten igjen å padle å det er ned til Herøya i Porsgrunn hvor bilen står å venter på oss. Vi tar oss god tid nedover og legger til en liten kaffepause mens vi sitter i kajakkene, dette er bare herlig og vi snakker om hvor fantastisk denne turen har vært selv om det har vært endel utfordringer men sånn kan en regne med når en padler utenom slusesessongen.
Det er ett godt stykke å padle fra skien å ned til Porsgrunn, men dette er en fin tur med masse å se på nedover.
Da er vi kommet til endestasjonen og Telemarkskanalen er unnagjort og dette skal vi gjøre i gjen. Men da skal vi padle i sesongen så vi kan sluse oss nedover i stedenfor å måtte ta kajakkene opp og sette di ut igjen. 🙂
Dette er virkelig en tur jeg anbefaler andre å ta, fantastisk natur og utsikt langs hele kanalen. Det går ikke ann å beskrive med ord ,det må oppleves 🙂
Dagens etappe ble på 23,2 km. Glemte å sette på gps n fra skotfoss sluse å ned til Skien derfor rett strek.

Leave a Comment